Mednarodni transport

Podjetje METRA Cont se od dneva svoje ustanovitve 01.01.1996 ukvarja z medarodniimi transporti blaga. Naše poglavitno področje delovanja so mednarodni prevozi na naslednih relacijah, t.j. med državami Italija na eni strani in Slovenija, Hrvaska, Bosna in Hercegovina, Srbija, Makedonija Kosovo, Črna Gora, Poljska, Češka, Slovaška, Litva, Latvija, Estonija, Madžarska, Romunija, Bolgarija, Albanija, Grčija, Turčija, Rusija, Ukrajina na drugi.

Organiziramo tako transport pošiljk, ki v celoti zasedejo tovorno enoto, pravimo jim kompletni transporti ali delnih, parcialnih tovorov, glede pri dostavi slednjih je zelo pomembno ali jih je v posameznih državah, kjer je potrebno opraviti carinske formalnosti možno dostaviti do vrat ali ne.

Zagotavljamo, da imamo veliko znanja in izkušenj glede določitve optimalne poti, časa prevzema in dostave blaga, glede carinskih in drugih predpisov tranzitiranih in namembnih držav.
Posebno smo ponosni na svoje izkušnje pri izbiri ustreznega vozila za prevoz posameznih vrst blaga, naj si bo to izven gabaritno blago, ne meji gabaritov, nevarno blago itd.
Posebno pozornost posvečamo pravilni izbiri transportnega sredstva glede na nacionalnost, oziraje se na režim transportnih dovolilnic, ko gre za carinjenje blaga v bilateralnih ali multilateralnih trgovinskih odnosih.